Home | Wedstrijden  | Foto's seizoen 2003 | Foto's seizoen 2002 | Foto's seizoen 2001 | Foto's seizoen 2000 | Foto's seizoen 1998-99 | Nieuws | Links | Gastenboek | Sponsors
wedstrijden en wedstrijdverslagen
Wedstrijden, hoe gaat het in zijn werk?
Wij rijden vooral wedstrijden op Venray/Ysselsteyn op kartcircuit De Peel.
Op dit circuit worden wedstrijden gehouden via de NAB (Nationale Auto Bond) in samenwerking met de KCPK (KartClubdePeelKarters). Het verschil met het NK (Nederlands Kampioenschap) is dat je niet heel Nederland door moet voor alle circuits maar alleen in Venray blijft. De competitie is vrijwel gelijk aan die van het NK. Wij hebben voor de KCPK-cup gekozen omdat we dan dicht bij huis bleven en omdat aan het NK meer kosten zijn verbonden, omdat je verder moet reizen, vaker nieuwe banden nodig hebt, etc. We zouden wel willen deelnemen aan het NK maar dat kunnen we helaas niet betalen, we hebben verder ook geen sponser of iets dergelijks en dat is dan wel echt nodig.
U kunt natuurlijk altijd komen kijken naar een wedstrijd de datums van de wedstrijden zijn hieronder vermeld. De wedstrijd begint al vroeg om ongeveer 10 uur de eerste manche vind echter pas later plaats rond 1 uur. Het is afgelopen rond 5 uur. De reden waarom het zo vroeg begint is omdat we ons ook moeten kwalificeren en met meerdere klassen rijden.
U kunt ons herkennen aan onze metalic-grijze safetycar vito(met teken van de formule 1) en een witte partytent.

03-03-02:
De eerste wedstrijd in de nieuwe klasse 100cc Nationaal. We waren al veel wezen trainen maar toch best spannend. Het bleek allemaal best mee te vallen.
Kwalificatie:
Dat ging al meteen goed de tijd was goed voor de 6e plaats. De tijd: 48.815sec de snelste tijd werd overgens gereden in 47.947 door Glenn van de Hoek.
1e Manche:
Dat ging ook goed alleen de start viel wat tegen er spinde iemand voor me en daar moest ik omheen ik lag 7e. In de wedstrijd heb ik 2 plaatsen goed gemaakt en eindigde 5e.
2e Manche:
Weer viel de start wat tegen en moet ik twee man langs laten. Daarmee ben ik de rest van de race in gevecht. Steeds om en om. Dan Rick voorop dan ik ,etc. Tot op de laatste ronde toen deed hij in inhaalactie die niet kon en we lagen er allebei naast. Helaas shit happens!!

Toch haalde ik overall de 5e plek en dus een beker, niet slecht voor de eerste keer in deze nieuwe klasse!!!!

14-04-02:
De 2e wedstrijd van de maxxiscup.
1e manche:
Ik had wat slechter gekwalificierd dus ik had wat goed te maken. Bij de start had ik meteen wat plaatsen gewonnen. Ik lag 4e maar ik de laatste ronde reed ik mezelf naar een 3e plaats.
2e manche:
Bij de start wist ik miijn plek te behouden , maar in de Wedstrijd moest ik er toch nog 1 voorbij laten en word 4e. Die dag word ik overall 3e.

16-06-02:
De 3e wedstrijd van de maxxiscup.Het was slecht regen weer en door een verkeerde afstelling werd ik maar 7e in de Kwalificatie.
1e Manche:
Het gaat slecht en halverwege de wedstijd val ik uit omdat mijn bougie eruit loopt. Op dat moment lag ik 5e.
2e manche:
Weer gaat het slecht en bij de start raak ik betrokken bij een ongeluk en ik val weer uit, omdat ik mijn weg niet kon vervolgen door een kromme achteras.

14-07-02:
De 4e wedstrijd van de maxxiscup. Deze wedstrijd kon ik niet meerijden omdat ik op vakantie was.

15-09-02: De 5e wedstrijd van de maxxiscup. Het ging redelijk goed. Het misschien beter gekunt gezien de positief maar met de tijden zat het wel goed.
Het was mooi weer maar toch was er niet veel grip. We reden voor het eerst met magnesium velgen dus dat zou ons iets in tijd moeten brengen. Helaas was de positie wat tegenvallend. We mochten slechts als 12e starten. Dit kwam doordat de motor op top niet genoeg toeren draaide.
1e manche:
We hadden wat veranderd aan de bandenspannig en wat aan de sproeier zodat de motor op top harder door zou moeten lopen. Ik had een redelijk goede start en haalde wat mensen in. Ik reed een vrij goede 1e manche met goede tijden van 49 seconden rond, slechts 1 seconde van de snelste dat viel dus niet tegen. Uiteindelijk werd ik 9e. Maar er deden er 2 niet meer voor het klassement dus eigenlijk 7e.
2e manche:
Weer had ik een goede start en lag meteen 7e. Toen heb ik een ronde of 8 gevochten met 4 andere coureurs. Helaas werd de grip in mijn kart de laaste rondes van de race minder en moest ik deze plaatsen afstaan en werd ik slechts 11e.

06-10-02:
Het ging deze wedstrijd wat minder en we hadden weer een paar kleine tegenvallers.
Kwalificatie: Met de kwalificatie was het half nat half droog. We gingen op regenbanden wat niet de juiste keuze bleek te zijn. Hierdoor werden we op 1 na laatste.
1e manche: Die ging in het begin wel goed. Ik lag 5e en ik zat in een leuk gevecht. De laatste 5 ronden begon ik problemen te krijgen en hij trok niet meer zo fijn op. Nu bleek achteraf dat mijn rem aanliep en het daardoor niet goed ging.
2e manche: Die ging nog minder ik had een goede start en ik lag weer 5e. Na een paar ronden kon ik door technische gebreken maar half gas meer rijden en moest ik de wedstrijd voortijdig verlaten. Weer ging het niet goed en weer hadden we veel pech.

03-11-02:
Deze wedstrijd ging een heel stuk beter. Met de kwalificatie hadden we een goede afstelling gekozen tussen nat en droog. Hierdoor stonden we 7e op de startrij. Met de 1e manche ging het ook goed. Ik had een goede start en ik lag 4e helaas moest ik er nog 1 voorbij laten gaan en werd ik 5e. De 2e manche ging ook goed. Ik lag met de start 3e maar moest er in de strijd nog 1 voorbij laten en ik werd 4e. Algemeen werd ik deze dag 5e en dus weer een beker.

30-11-02:
Het feest van de KCPK op dit feest werden de beste 5 mensen gehuldigd. Ik had nog hoop dat ik misschien bij deze eerste 5 zou zitten, maar dit bleek niet zo te zijn. Ik eindigde in het totaal klassement van het jaar 2002 slechts op een 7e plaats. Dit is vooral te danken aan de vele pech die we dit seizoen hebben gehad. Volgend jaar beter!!!!!!